1

 

 
 • Despre
 • Detalii tehnice
 • Galerie foto
 • Video

 • A fost odata ca niciodata o printesa a Casei Regale , care avea un vis...Voia o masina eleganta, cu stil, puternica dar cu trasaturi fine, care sa ii hraneasca dorinta de aventura pe soselele Marii Britanii de la mijlocul secolului XX.

  Acest vis s-a materializat sub acoperisul fabricii Vanden Plas in colaborare cu Rolls Royce, un vis in editie limitata care a luat numele de Princess Limousine.

  Aceasta bijuterie pe roti a fost fabricata din 1956 pana in 1968, intr-un numar de aprox. 200 de exemplare. Primele masini au fost comandate de Casa Regala si au fost folosite pentru delegatii de stat, nunti si deschiderea Parlamentului.

  Ulterior aceste masini s-au produs numai la comanda , ele fiind achizitionate de oamenii de afaceri de success din Marea Britanie, Europa si Statele Unite. Si Bob Dylan detine in colectie o astfel de masina de culoare neagra. De asemenea , trupa Beatles a detinut un Princess negru si a fost folosit ca limuzina personala in primul lor turneu in UK.

  Forma masinii a fost inspirata dupa Rolls Royce Wraith model Hooper Empress si a fost echipata cu un motor cu 6 cilindri , cu capacitate cilindrica de 4000 de cm3,121 BHP, fiind acoperit de o superba caroserie din aluminiu realizata manual.

  Ultima masina din seria Princess Limousine a fost produsa tot pentru Familia Regala , a fost tinuta in stoc si apoi livrata in 1972 catre The Royal Mews (Royal Mews este o ramură importantă a „ Lord Chamberlain's Office” și asigură transportul rutier al Reginei și membrilor Familiei Regale atât cu trăsura trasă de cai , cat și cu mașini cu motor).

 • Productie : 200 bucati , intre 1956-1968
  Clasa : Large Saloon/Limousine
  Tip : Saloon , 4 usi , 7 locuri
  Tip motor : 4000 cm3 , 6 cilindri in linie , 121 BHP, benzina
  Aspiratie : normala , carburator
  Performanta :0-60 mph : 16,o sec.
  Viteza maxima : 75 mph
  Cuplu : 185 lb/ft
  Consum 13 mile/gallon , aprox. 20 l/100 km
  Caroserie : sasiu din otel , caroserie independenta pe cadru din lemn si tabla din aluminiu lucrata manual
  Suspensie fata : independenta cu arcuri elicoidale
  Suspensie spate: punte rigida si arcuri cu foi
  Transmisie : ax cardanic-punte spate , cutie manuala cu 4 trepte
  Lungime : 5461 mm
  Ampatament : 3353 mm
  Latime : 1842
  Greutate : 2121 KG.

 

Copyright © 2014 - 2022. All rights reserved.
Developed by OGMIOS