1

 

 

 
 • Despre
 • Detalii tehnice
 • Galerie foto
 • Video

 • Silver Shadow este fără îndoială cel mai important model Rolls Royce al tuturor timpurilor, mai ales din punct de vedere tehnologic. Lansat in 1965 la salonul Earls Court - Londra ,a fost o abatere radicală de la orice a fost produs pana atunci la uzinele Rolls Royce.

  Din aceasta gama au fost produse doua generatii de masini : Silver Shadow I ( 1965-1976 ) si Silver Shadow II ( 1977 – 1980 ).

  Initial modelul era planificat sa fie numit "Silver Mist" , deoarece era urmasul modelului Silver Cloud. In cele din urma ,numele a fost schimbat in "Silver Shadow", deoarece echipa de marketing si-a dat seama că in limba germana cuvantul „ mist „ inseamna gunoi de grajd, sau murdărie.

  Designul a produs o schimbare majora fata de predecesorul său, Silver Cloud ( sau Bentley seria S), deși mai multe elemente de design au fost păstrate,de la modelul anterior. Din cauza ca in acea perioada majoritatea drumurilor din Europa erau inguste si aglomerate , Shadow a fost mai scurt cu 18 cm si mai ingust cu 8 cm decat modelul anterior.Cu toate acestea , datorita ingeniozitatii inginerior ,Shadow a reusit sa ofere mai mult spatiu pasagerilor.

  In afara de designului modern , Silver Shadow , a reusit sa aduca mai multe inovatii tehnice : șasiu monococă ,discuri de frana pe toate rotile ( in locul tamburilor ) si suspensie independenta in locul puntii rigide de la modelul anterior .

  În 1977, modelul a fost redenumit Silver Shadow II în semn de recunoaștere a mai multor schimbări majore : cresterea manevrabilitati sistemului de directie, suspensia fata a fost imbunatatita , barele cromate au fost inlocuite cu bare din aliaj si cauciuc ( datorita inaspririi standardelor de siguranta ) , au fost eliminate grilele cromate de sub faruri , a fost inbunatatita aerodinamica prin montarea unei „ fuste „ sub bara din fata . Au fost aduse mai multe inovatii tehnice importante : sistem de franare hidraulic cu înaltă presiune si circuit dublu, discuri cu etriere multiple ( cate doua la fiecare roata ), și suspensia cu auto-nivelare hidraulica fata-spate. Cu acest sistem Rolls Royce a atins o calitate de neegalat ai tinutei de drum.

  În 1979 șaptezeci și cinci de automobile Silver Shadow II au fost special echipate pentru a comemora a 75-a aniversare a companiei : insingnele "RR"au fost rosii , vopseaua de argint, pielea era gri cu margini roșii, covoare rosii stacojii și o pancartă comemorativa de argint pe partea interioară a ușii torpedoului. Treizeci și trei automobile a75-a aniversare au fost livrate pe piața nord-americană.

  Succesorul acestui model a fost Rolls Royce Silver Spirit.

  Până în prezent, Silver Shadow a avut cel mai mare succes si cel mai mare volum de vanzari decat orice model Rolls-Royce .

 • Productie : 1977 – 1980 , Crewe Anglia , in numar de 8425 de exemplare .
  Clasa : Full size luxury car.
  Tip : saloon , 4 usi , 5 locuri.
  Motorizare : 6750 cm3 , V8 ,16 valve , benzina , doua carburatoare , 225 CP.
  Acceleratie 0-100 Km/h – 10.5 sec , viteza maxima 197 km/h.
  Comsum mediu 22 litri / 100 Km.
  Transmisie automata Tubro Hydramatic 400 , in 4 trepte .
  Suspensie independenta , hidraulica cu autoreglare.
  Caroserie monococa din aluminiu si otel .
  Modelul similar de la Bentley este modelul T
  Lungime 5200 mm
  Latime 1830 mm
  Inaltime 1520
  Greutate 2150
  Urmas : modelul Silver Spirit .

 

Copyright © 2014 - 2024. All rights reserved.
Developed by OGMIOS