Retro parada primaverii 2023

     Va invitam la cel mai important eveniment cu masini retro din Iasi !

     Duminica, 23 aprilie intre orele 12:00 - 16:00 va asteptam in Piata Unirii Iasi la Retro Parada Primaverii 2023 organizata de Retromobil Filiala Iasi , cu ajutorul Primariei Iasi si al sponsorilor Cafeneaua Piata Unirii , MAG Automobile , Hotel Unirea si Prima Construct .

     Vor fi prezente 50 de automobile si motociclete istorice fabricate in Europa, America si Asia intre anii 1930 – 1989 . Fiecare masina va fi prezentata, se vor face demonstratii de functionare , teste comparative intre generatiile din acelasi model (cum ar fi legendarul Ford Mustang) , se vor acorda premii , dar si alte activitati pe care nu trebuie sa le ratati ! Vor fi expuse fotografii cu Iasul vechi si Piata Unirii , in care sunt prezente si masinile din acea epoca .

     Cu sprijinul Primariei Iasi pentru prima data Retro Parada Primaverii se va desfasura in Piata Unirii , loc de referinta pentru istoria Iasului si a Romaniei . Evenimentul implineste anul acesta 10 ani de la lansare , are loc in 38 de orase mari din Romania si are un caracter cultural, contribuind la la cultivarea pasiunii pentru colectionarea si restaurarea vehiculelor istorice. Vor fi prezenti membrii Retromobil din Iasi , Bacau , Neamt , Suceava , Vaslui si Bucuresti .

     RETROMOBIL CLUB ROMANIA, autoritate nationala FIVA (Federatia Internationala a Vehiculelor Istorice ,fondata in 1966 la Paris), a implinit 25 de ani de la infiintare si este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza minunatilor sai membri care fac eforturi considerabile sa restaureze si sa intretina vehicule istorice care se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si , de ce nu, mondial.

     Fiecare mașină în parte are povestea ei și ne bucurăm să o împărtășim cu tine . Sa lasam motoarele sa vorbeasca !
Copyright © 2014 - 2024. All rights reserved.
Developed by OGMIOS