sinaia-peles-2015

 

Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia, cu sprijinul Muzeului National Peles, a organizat sambata 27 iunie 2015 a V-a editie a Concursului de Eleganta Sinaia, un eveniment inscris in calendarul international FIVA).


Cele 26 de vehicule istorice selectate de juriul concursului au fost expuse pe Domeniul Regal Peles defiland pe parcursul unei ore (11.00-12.00) prin fata juriului si a publicului spectator. Printre oficialitatile prezente la eveniment s-au numarat ASR Principele Radu, membru de onoare al Retromobil Club Romania, sosit la Sinaia la bordul unui automobil istoric Volvo, Presedintele Senatului, dl. Calin Popescu Tariceanu, Presedinte al Comitetului Organizatoric si Membru Fondator al R.C.R., primarul orasului Sinaia, dl. Vlad Oprea, viceprimarul orasului Sinaia dl. Gheorghe Badaran, Directorul Muzeului National Peles dl. Mihail Ion Gorgoi, si directorul adjunct al Muzeului National Peles dna. Anca Hogea.

Automobilele au ramas expuse pana la ora 18:00 cand a fost organizata o parada pe bulevardul central al orasului Sinaia. La finalul expozitiei participantii au facut o baie de multime cum in Sinaia n-am mai vazut de la evenimentele anilor '80. Incepand cu ora 19:00 in fata Casino-ului Sinaia s-a desfasurat festivitatea de premiere. Automobilele participante au concurat la sapte categorii. Ca in fiecare an, in paralel cu concursul, in parcajul din zona Economat s-a organizata o expozitie cu vehicule istorice la care printre participanti s-au numarat si trei automobile sosite din Rebublica Moldova. Seara participantii au participat la cina festiva organizata in Sala Oglinzilor din Cazinoul Sinaia.

Concursul de Eleganta Sinaia 2015Editia din acest an a concursului a fost castigata de automobilul CORD 812 Custom Beverly (1937) exemplar care poate fi admirat la Otopeni in Tiriac Collection. Publicul prezent la Peles a acordat cele mai multe voturi automobilului Kaiser Darrin (1954). Juriul a acordat doua premii speciale, pentru impecabila restaurare realizata de pilotul brasovean Dan Spuderka (Dacia 1300 - 1972) si pentru eleganta automobilului si a echipajului (Nash 960 Sedan - 1932). La editia din acest an a concursului si-au facut debutul nu mai putin de sapte marci : Oldsmobile, Ferrari, Oltcit, Kaiser, Maxwell, Cord, DeSotto si Messerschmitt. In preziua evenimentului peste Sinaia a cazut toata ziua o ploaie rece insa in ziua concursului vremea a fost superba. In anii precedenti lucrarile edilitare au pus probleme participantilor, insa rezultatul este unul spectaculos. Orasul Sinaia arata extraordinar, lucrarile realizate sunt de calitate si au redat stralucirea de odinioara a orasului.

Pe langa superbul trofeu realizat de vicepresedintele R.C.R. Florian Marin, toti participantii su primit tablouri realizate de pictorul Adrian Mitu, evident fiecare cu propriul automobil. Pictorul bucurestean este si autorul afisului editiei din acest an, pentru realizarea caruia s-a consultat cu realizatorul afiselor de la Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Firma Kala a oferit castigatorului titlului de Best of Show un elegant ceas Tissot, toti participantii primind cadouri din partea Game World.

Sponsorul principal R.C.R., firma de asigurari Alliantz Tiriac, a pregatit publicului de la Peles numeroase surprize, printre cele mai apreciate fiind realizarea gratuita de foto magneti in haine de epoca si lansarea unei serii de cartoline cu automobile istorice. Cei mici au fost tratati la festivitatea de premiere cu delicioasa inghetata Betty Ice.

La cina festiva deja editia 2015 era istorie, membrii R.C.R. discutand deja despre editia viitoare a concursului, care se va desfasura ca de fiecare data in ultimul weekend al lunii iunie.

Parteneri organizatorici
Primaria Orasului Sinaia , Muzeul National Peles, Hotel Palace, Cazinoul Sinaia, Sinaia Forever.

Sponsorii si partenerii concursului
Alliantz Tiriac - Sponsor principal R.C.R, BMW Romania, Kala, Tissot, Motul, Oldtimer Studio, Kaliakria Black Sea Resort, Game World, Bergenbier, Rulota cu flori, Grandprix Original, Socomec, Betty Ice.

Parteneri media
Auto Motor si Sport, oldtimer.ro , Motor Classic Magazin, automobilia.ro , Auto PRO, www.4tuning.ro, pasiunea.eu

Copyright © 2014 - 2023. All rights reserved.
Developed by OGMIOS